Nachos sunt hrana prin excelenta care provoaca bucurie. Pentru a afla mai multe despre prepararea acestei retete delicioase, noi va invitam sa cititi urmatoarea reteta.
Care este originea nachosului?
Potrivit Time, indragitul aperitiv isi are originea intr-un oras din nordul Mexicului, la inceputul anilor 1940. Un grup de sotii ale armatei Statelor Unite s-au oprit la un club de cina doar pentru a descoperi ca acesta a fost inchis pentru noapte, dar maitre d’, Ignacio Anaya, a fost incurajat.
A pus impreuna o farfurie cu chipsuri tortilla, branza rasa si jalapenos si le-a copt cateva minute. Anaya a numit felul de mancare dupa porecla lui, Nacho.
De la infiintare, nachos-ul s-a dovedit a fi nesfarsit de versatile si satisfacatoare, deoarece s-au raspandit in Texas si nu numai. In ciuda faptului ca este un fel de mancare relativ simplu, nachos-ul poate fi dificil de executat bine acasa.
Reteta pentru prepararea nachosului
- Use chips de tortilla redondos
Daca prajirea propriilor chipsuri tortilla va aduce bucurie, atunci mergeti la ea. In caz contrar, puteti folosi produse cumparate din magazin. Potrivit lui Andres Figueroa, bucatarul intern la marca de tortilla fara cereale Siete Foods, chipsurile rotunde sunt ideale pentru a face nachos, au mai multa integritate structurala decat cele triunghiulare.
- Intindeti-va cartofii prajiti pe o foaie de copt
Un munte de nachos este delicios, dar lasa si prea multi cartofi prajiti goi si toppinguri distribuite neuniform. Intindeti acei cartofi prajiti pe o tava de copt. Asa obtineti cateva ingrediente in fiecare chip.
- Nu folosi branza agitata
Cand vine vorba de branza, cea mai buna este cea clasica. Deci, este greu sa gresesti cu cheddar bland.
- Folositi proteine, inclusiv resturile!
Aproape orice proteina poate fi nachos. Figueroa locuieste in Texas, unde fajita sau carne asada este un topping popular pentru nachos. Dar si carnea de vita macinata cu condimente pentru taco este foarte buna.
Sosul previne uscarea carnii, iar incalzirea carnii inainte de a o pune pe nachos este esentiala pentru ca nu doriti sa va ude cartofii prajiti.
Nici nu va ganditi sa adaugati guacamole si smantana inainte de a pune cartofii prajiti la cuptor. Acestea continua apoi.
Daca folositi branza maruntita in loc de sos de branza, presarati un strat sau doua din acea branza maruntita peste cartofi prajiti. Daca folositi carne (sau un inlocuitor de carne) si fasole prajita, trebuie sa le incalziti si sa continuati inainte de a pune nachos-ul la cuptor.
Dip de branza, de asemenea incalzit, continua pe masura ce nachos-urile ies din cuptor, urmate de toppinguri care sunt menite sa fie savurate rece.
- Nu puneti la cuptorul cu microunde
Daca ar fi sa va puneti cartofii prajiti la microunde, ar fi putin mestecati. Presupunand ca ti-ai incalzit toppingurile mai dense, este sugerat sa pui nachos-ul pe un gratar mic in cuptor la foc mic.
Este in regula daca vrei sa pastrezi smantana si guacamole pe o parte, dar nu sari peste toppingurile care dau nachos-ului tau un impuls acid, cum ar fi jalapeno murat.